piątek, 30 stycznia 2015

Aga w kuchni #20 mus czekoladowy z wiśniową konfiturą



ufff! Już po sesji! W końcu jest czas dla siebie :)
Dzisiaj mam dla Was przepis na prosty mus czekoladowo bananowy.
Idealny na zbliżające się święto zakochanych!
Potrzebujesz:


330ml kremówki
100g czekolady mlecznej
50g czekolady gorzkiej
3 banany
kieliszek jack daniels'a
konfitura wiśniowa


Przygotowanie:

Kremówkę wlewamy do garnka stawiamy na mały ogień i mieszamy do zagotowania. Zdejmujemy z ognia, dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy do roztopienia. Banany obieramy, kroimy i blendujemy na płynną masę. Do bananów wlewamy kremówkę z czekoladą, dodajemy jack'a i miksujemy do uzyskania puszystej konsystencji. Przelewamy do małych miseczek. Wkładamy do lodówki na całą noc. Przed podaniem na wierzch wylewamy konfiturę wiśniową.

Gotowe :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz